Urijah Faber - The Man, The Myth, The Legend

BOLjTssA3qs


 

Lørdag 17.desember 2016 er en dato som for mange markerte slutten på en epoke. Den kvelden Urijah «The California Kid» Faber gikk inn i octagon for aller siste gangen, og vant med en knusende seier over Brad «One Punch» Pickett. 

 

Urijah har i mange år vært ansett som en av verdens største UFC-fightere, og har banet veien for de lettere vektklassene innen sporten. Hans store smil, ?the golden hair?, rett og slett hans vinnende vesen har kapret mange mma- og kvinnehjerter opp igjennom årene. Han begynte i ?The Gladiator Challenge?, videre til ?King of the Cage?, men ble fort tatt opp i WEC- organisasjon, som senere slo seg sammen med UFC. I 3 av disse organisasjonene har han stått med beltet. Det siste beltet (WEC) holdt han på i over 2 år, før det gikk tapt til Mike Brown. Desverre fikk han aldri beltet i UFC, til tross for flere tittelkamper. Han har i de senere årene holdt seg til å fighte som bantamweight, men har tidligere også gjort det bra som featherweight. Han er virkelig en velfortjent Hall of Fame?r, og har igjennom tidene gjort mye for sporten som mange kanskje ikke tenker over. Med så mange som 44 proffkamper bak seg, hvor kun 10 av dem endte med tap, så sier det seg selv at mannen visste hva han drev med.

 

I 2004, så startet Urijah sitt eget team. Team Alpha Male. De holder til i Sacramento, California, og han har virkelig bygget opp en kjernefamilie med toppidrettsutøvere. Josh Emmett, Andre Fili, Cody Garbrandt (nåværende UFC bantamweight Champion), Lance Palmer (WSOF champion), Paige VanZant, bare for å nevne noen. Ikke bare har han skapt et gym (Urijah Faber?s Ultimate Fitness) og et team med god moral og driv, men også noe som bare kan regnes som en fighter-familie. MMA er en sport som tar over mye av livet ditt. Og for å ikke drukne fullstendig, er det viktig med et godt team i ryggen. Det er en av de meste ensomme sportene som er, og er man ikke omringet av gode mennesker til å holde en oppe, så kommer man ingen vei. Her står alle dører oppe for en, uansett. Man feirer helligdager sammen, bursdager, man holder sammen i tykt og tynt. En familie. Både på og utenfor matta. Og det er nok noe av dette som gjør Team Alpha Male til et av verdens beste team. 

BN0Upv-Abye

Hans beslutning om å trekke seg fra fighter-tilværelsen nå, kommer nok som ventet for mange. Bortsett fra i sin aller siste kamp, vil nok mange si at han har manglet noe i buret. Og det har han. Som han sier selv, så elsker han sporten. Men den lidenskapen og driven han tidligere hadde i seg, har han ikke lenger. Når det nærmer seg fight-day, eller han er på vei ut til buret, så fyrer det han ikke opp slik som det engang gjorde. Og uten lidenskapen tilstede, så ser han ingen grunn til å fortsette. Han ser seg selv som heldig som har kommet så langt, og har bygd opp et liv av og igjennom denne sporten, og føler at det nå er riktig tidspunkt for å trekke seg.

Ikke bare har mange av dagens fightere mye å takke han for, men jeg personlig også. Mange av de beste minnene jeg har fra de siste årene, kan jeg takke han for. Så åpen og genuint omtenksom person skal man lete lenge etter, og jeg har vært så heldig og lære han å kjenne. Alt fra å suse rundt på gymmet hans og trene og fjase, til å være i hjørnet under en av hans tidligere fightere sin kamp. Han og resten av teamet hans stiller opp, og får meg alltid til å føle meg velkommen.

Jeg var så heldig og var tilstede under hans siste kamp i Sacramento mot Pickett. På første rad blant flere av hans         teammates fra Team Alpha Male. Og for en stemning! Hele arenaen ropte og skrek på Faber, folk trampet, hoiet og klappet! Man kunne nesten kjenne et trykk i brystet og at hele arenaen ristet. For en fantastisk atmosfære, og en vanvittig måte og avslutte karrieren på. Mens han fikk løftet armen i været og holdt sin takketale, så hadde vi alle reist oss fra setene våre og prøvde å holde tilbake tårene. 


     Har du noen favoritt-fightere? Fortell :)

-C

 

BOLkFufgLNI

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#MMA #trening #UFC #legende #Champion #Afterparty

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Camilla Maria Lopes

Camilla Maria Lopes

32, Oslo

Camilla aka Tits McGee fra Stud Show Radio (tidligere Team Alpha Male Radio), beste podcasten noensinne. Jeg lever i en drømmeverden, til tross for at jeg er i 30-årene. Alt kan skje, og verden er full av muligheter. De sier man skal tenke utenfor boksen. Hvilken boks? Instagram : camarilopes

Kategorier

Arkiv

hits