"Har du ikke barn?!"

 

Hvorfor har du ikke det?

 

Nei, jeg har ikke det. Akkurat som om det skulle være en selvfølge at jeg har barn bare fordi jeg har rundet 30. Når noen spør meg om dette, så blir jeg ganske irritert. Det er jo ikke vondt ment at de spør, men det er fortsatt spørsmål jeg synes man skal være veldig forsiktig med å stille. På lik linje med «er du gravid?», også har dama bare lagt på seg litt. Trå veldig varsomt. Tilsynelatende enkle spørsmål, som kan sette igang en flom av følelser. Og ikke av den gode typen.

 

Dessverre så er det ikke alle som kan få barn. Blant vestlige kvinner født etter 1970, så anslår  FN at mellom 15 og 25% vil forbli barnløse. Og Foreningen Ønskebarn anslår at hvert syvende par sliter med å få barn. Det vil si mer enn 40.000 norske par! 

 

Kan du forestille deg hvor vondt det må være for disse å måtte svare på dette spørsmålet utallige ganger? 

 

Har du tenkt på hvor mye følelser ditt enkle spørsmål kan sette igang?

 

Jeg har ikke barn fordi jeg er singel, jeg har faktisk ikke møtt den jeg vil stifte en familie med. Enkelt og greit. Jeg synes det er et enormt press til tider på dette med å starte en familie. Og hvem vet, kanskje jeg faktisk er en av disse som ikke kan få barn. Det kan også være at jeg ikke vil ha barn, og da må jeg vel få kunne leve 30-årene mine uten å få det spørsmålet slengt i trynet hver gang jeg møter på noen. 

 

Er det ikke på tide å skaffe seg en mann?

 

Er det ikke på tide å begynne å tenke på familielivet?

 

Er det ikke på tide at du passer dine egne saker? Det synes jeg. Du har faktisk ingenting med å spørre meg om hvorfor jeg ikke har mann og barn.

Jeg er så lei av å høre fra andre om at det er på tide med det ene etter det andre. Og hva er dette for et spørsmål, «er det ikke på tide å skaffe seg en mann?» For det er jo bare å stikke til nærmeste butikk å plukke ut en eller? Det er så lett? I så fall, hvis meg veien, så skal jeg plukke ut en jeg! Og du kan jo regne med at vi lever lykkelig i alle våre dager.

Jeg skjønner at du har det koselig med samboeren eller ektefellen, de 2-3 barna dere har osv. Så fint for dere, og jeg er veldig glad på deres vegne. Men at jeg ikke er der, betyr ikke at jeg lider noen nød. Mine 2 år uti 30-årene har vært helt fantastiske! Selvfølgelig, jeg håper da familielivet skjer for meg en gang i fremtiden også, det vil tiden vise. Men frem til da, så akter jeg å leve livet mitt og nyte hvert sekund av det. 

Kan dere ikke bare være fornøyde med at jeg lever livet mitt som jeg selv vil, og at jeg er fornøyd med det? 

 

Klokka deres tikker jo mer for meg enn det min egen gjør!

- C


#barn #barnløs #familie #familieliv #samfunn #singel #nettavisen #nabloggerne #side2 #mittvalg #tidspress 
 

10 kommentarer

Cecilie

17.01.2017 kl.20:12

Skjønner godt din irritasjon!

Camilla Maria Lopes

17.01.2017 kl.20:17

Cecilie: Takk. Jeg tror mange ikke tenker over hvor personlig det faktisk er desverre.

Hakeem

17.01.2017 kl.20:26

Well written Camilla ! Walk your own path, for it is yours and yours alone . You are asked these questions by people who have conformed with what they think society demands. They want you to conform too, so as to feel better about their decisions and actions

Camilla Maria Lopes

17.01.2017 kl.20:42

Hakeem: Thank you, Hakeem! Right? And people don't realize how personal questions like these are. It's my life, so I follow my own timeline. If it happens, it happens. But until then, I'll have fun and enjoy my life :)

Lilli

17.01.2017 kl.21:52

Ååå, det er så sant. Jeg kjenner selv jeg blir mer og mer irritert for hver gang dette barnespørsmålet dukker opp. Kan ikke folk bare passe sine egne saker!! Det er ikke like lett for alle å få barn, men det er det ikke alle som forstår visst.

Camilla Maria Lopes

17.01.2017 kl.22:19

Lilli: Det må være en vanvittig plage og belastning ikke bare for de som sliter med å få barn, men også for de som er frivillig barnløse som ofte da ender opp med å måtte forsvare sitt valg. Mange som ikke ser hvor privat og personlig dette er.

Alexandra Emilie

17.01.2017 kl.22:11

Så sant det du skriver, du er kjempe flink til å skrive :D

Camilla Maria Lopes

17.01.2017 kl.22:20

Alexandra Emilie: Tusen takk, det var utrolig hyggelig å lese :)

Rebecca

18.01.2017 kl.10:50

Så flott blogg og så flink du er til å skrive! :) Kan dessverre meddele at jeg kjenner meg veldig igjen i det du skriver. Evig mas fra nysgjerrige mennesker om når barnet kommer til verden. Syntes folk må ta til ettertanke før de spør disse spørsmålene, for alt man vet kan det være at folk ikke kan få barn eller verste tilfellet, kanskje fått et dødfødt barn :O Det skjedde med en bekjent av meg. Flott at du belyser dette temaet, stå på med bloggingen! :)

Camilla Maria Lopes

18.01.2017 kl.19:17

Rebecca: Tusen takk, det var hyggelig å lese :)
Ja, jeg følte det var på tide å ta det opp, jeg synes disse spørsmålene kommer oftere og oftere. Huff, det må ha vært helt forferdelig...håper det går bra med henne <3

Skriv en ny kommentar

Camilla Maria Lopes

Camilla Maria Lopes

32, Oslo

Camilla aka Tits McGee fra Stud Show Radio (tidligere Team Alpha Male Radio), beste podcasten noensinne. Jeg lever i en drømmeverden, til tross for at jeg er i 30-årene. Alt kan skje, og verden er full av muligheter. De sier man skal tenke utenfor boksen. Hvilken boks? Instagram : camarilopes

Kategorier

Arkiv

hits