Underdanig vs feminazi. Må jeg velge?

  

Vi lever i en tid hvor vi mennesker skal stille likt. Og det er helt fantastisk. Men må vi ikke ta hensyn til de grunnleggende, fysiske forskjellene?

 

Jeg er evig takknemlig for alt feministene har gjort, for at de har kjempet seg frem i en mannsdominert verden. Takket være disse har vi i dag lik lønn for likt arbeid, og vi har de samme rettighetene som en mann. Og det skulle jo bare mangle, jeg jobber da vel så hardt som mine mannlige kollegaer. Jeg er også et likeverdig samfunnsmedlem, så selvfølgelig skal jeg ha lov til å stemme. Men begynner ikke enkelte av oss å dra feminismen litt langt nå? Jeg synes det begynner å skli litt ut på enkelte områder. Og da tenker jeg på situasjoner og sammenhenger hvor kvinner hever seg over menn, og oppfører seg nedlatende. Som om vi er det bedre kjønn. Og som om menn i dag skal lide for at kvinner i tidligere generasjoner ikke fikk gjøre som de ville. 

 

Jeg snakker ikke om feministen nå, men den mer radikale versjonen. Også kjent som feminazi. 

 

Selv er jeg ikke så glad i dette ordet, men det har blitt et mainstream ord som de aller fleste kjenner til og tenker "åh jaaa, sånn ja...".

Ja, vi skal ha like rettigheter, og nei, kjønnsdiskriminering er ikke riktig. Men fysisk sett så er vi faktisk ikke helt like.  Enten du vil innrømme det eller ei, så er vi bygd forskjellige. Det er ikke til å komme fra. Mannen oser av testosteron, og er generelt sett bygd langt sterkere enn oss kvinner. Instinktene deres er også forskjellig fra en kvinnes instinkt. Ta deg en titt på lekeplassen, hva ser du? Uten at noen forteller barna hva de skal gjøre, så leker gutta med biler, eller lekeslåss ofte og kjemper om å bli kongen på haugen. Jentene sitter ofte og tegner, leker med dokker, og mer av omsorgsinstinktet skinner igjennom. Dette gjelder jo selvfølgelig ikke alle, men jeg sier det på et rent generelt grunnlag. Venninnen min er utdannet bilmekaniker, jeg er utdannet elektriker, og vi driver begge to med MMA (Mixed Martial Arts). Vi lekeslåss også mye på barneskolen med gutta, men vi var de eneste. Ihvertfall fra vår klasse. Vi er jo to som faller utenfor, men vi også klarer helt fint å akseptere at det er forskjeller på oss. Hvorfor er det så vanskelig for noen?

 

Find Lopes!Til tider virker det som om det er enten eller. Må vi velge? Underdanig eller feminazi?

 

Jeg har ikke noe behov for å skifte dekkene på bilen min selv hvis mannen heller vil ta seg av det. Jeg kan trekke ut min egen stol på en date, men jeg sier ikke «jeg trekker ut stolen min selv, takk», hvis mannen skulle tilby seg såpass. Om han har lyst til å åpne døren for meg, så for all del. Værsågod. Jeg hyller den respektable gentleman, for de er det ikke mange igjen av. Og du har faktisk menn som ønsker å ta seg av kvinnen, hjemmet, familien. Uten å nekte kvinnen å jobbe av den grunn. Er det så galt da?

 

Jeg ønsker ikke et kjønnsnøytralt samfunn, men et likestilt samfunn!

  

Vi kvinner har fått såpass med rettigheter på plass, at vi så godt som kan gjøre det vi vil. Kvinner i kampsport blir mer og mer akseptert, heldigvis for min del. Det er ikke en ting vi ikke kan. Men i idrettens verden, så respekterer vi at det faktisk er forskjell på mann og kvinne. Mann kjemper mot mann, kvinne kjemper mot kvinne. Og er ikke det en god ting? Jeg vil nå påstå det, for når jeg går i buret med en mann, så er det ikke alltid jeg føler meg like høy i hatten. Vi kan ligge på samme nivå teknisk sett, og i en sparrerunde på trening så tilpasser vi jo slagkraften vår til at det bare er trening. Men den fysiske styrkeforskjellen ved bryting eller grappling er voldsomt stor! Og gir han 60-70%, så må jeg gi 100% for å yte nok motstand og gå for «seier». Til og med når jeg driver med ekstra styrketrening i tillegg til MMA-trening, så vil forskjellen være stor nok til at det ikke er en jevn match.

 

Jeg er helt for likestilling når det gjelder rettigheter og i arbeidslivet. Selvfølgelig vil jeg ha likt betalt, og jeg vil også ses på som et likeverdig menneske og samfunnsmedlem. Men kan vi ikke samtidig akseptere at det er en grunnleggende forskjell på oss? Er det så vanskelig?

 

Kan vi ikke bare la menn være menn, og kvinner være kvinner? Men med like rettigheter?

 

Og jeg vet noen så gjerne skulle ønske at det var annerledes, men nei. Du som kvinne vil ikke ha mengder med testosteron flytende gjennom kroppen. Og nei. Det vil ikke vokse nøtter mellom beina. Og ja, de to fettklumpene du har på brystet vil være der frem til du ønsker å fjerne dem kirurgisk. 

 

Men like mye verdt, det vil du alltid være!

 

Hva tenker du om saken?

- C

 

#samfunn #likestilling #rettigheter #kvinner #menn #nøytralt #ulike #forskjellige #østrogen #testosteron #nettavisen #side2 #verdi 

5 kommentarer

Gorgias

20.01.2017 kl.21:50

Du burde se denne videoen; https://www.youtube.com/watch?v=UxpVwBzFAkw

Du vil trolig ikke forstå hva som menes med videoen enda, men om noen år vil du kanskje det

Camilla Maria Lopes

20.01.2017 kl.22:27

Gorgias: Fordi jeg må være 50 for å se logikken? Det er ganske mange flere elementer som spiller inn enn kun kjønn som kommer frem i denne videoen. Og en ting til, er det derfor det er så fredelig og harmonisk i Midtøsten?

Tommy

20.01.2017 kl.22:46

Kunne ikke sagt det bedre selv. Jeg har sagt i lang tid at vi må kvitte oss med begreper som feminisme og likestilling. Vi må heller snakke om likeverd.

Og hvorfor skal disse feminazi`ene hele tiden tvinge jenter inn i yrker de ikke er interessert i ? Hvis et yrke er manns dominert så må det kvoteres inn kvinner. Kan vi ikke bare godta at folk velger de yrkene de er interessert i ?

Til mer likestilte vi blir til mer kommer interessene til synes i arbeidslivet, med dette mener jeg at jo mer valgfrihet vi har jo mer velger kvinner typiske kvinne yrker og menn typiske manns yrker. Ser vi til land der de er tvunget til å ta arbeid der det er arbeid (feks India) er dette mer balansert. Så hvorfor skal vi bruke millioner av skattekroner på feminister som jobber for at vi MÅ få flere kvinnelige matematikere når dette er et yrke som kvinner ikke liker og dermed ikke velger??

Camilla Maria Lopes

20.01.2017 kl.23:19

Tommy: Jeg har litt blandede følelser når det gjelder denne kvoteringen. Jeg ser poenget med at vi kvinner "tvinges" inn, for å vise at vi faktisk kan gjøre jobben og ikke er fullstendig ubrukelige. En liten starthjelp for å få frem at vi kan vi også. Det jeg ikke er helt fornøyd med, er den følelsen av å få jobben på grunn av en kvote, og ikke nødvendigvis fordi jeg er den beste kandidaten. Jeg var så heldig at jeg kunne velge mellom firmaer da jeg skulle skaffe meg lærlingplass som elektriker, fordi de så meg som en ressurs. Men før jeg fikk tilbudene, så var dette en tanke som streifet. Og å jobbe et sted på grunn av at man skal fylle en kvote og ikke fordi man var den beste kandidaten, det hadde jeg svært lite lyst til.

Jeg vet at det er mange jenter som faktisk har ønsket å utdanne seg innen for diverse yrkesfag, men som ikke har turt fordi det er mannsdominert. Så jeg synes det er bra å fremheve at det er greit å søke, å vise at det er greit å være kvinne i et mannsdominert yrke. Jeg hadde det helt supert, og det tok ikke lang tid før de glemte at det var ei dame i brakka. Men det er denne tvangen jeg ikke er helt fornøyd med. Forhåpentligvis så er jo dette noe som vil gå over jo mer likestilte vi blir, og at vi ikke vil tenke noe særlig over det når en av det andre kjønnet dukker opp i et kvinne- eller mannsdominert yrke. Jeg synes nå vi er ganske godt på vei, og jeg synes egentlig det er ganske så fint slik som vi har det nå.

Ann-Kristin

26.01.2017 kl.16:07

Ordet feminazi har jeg ikke hørt (noe utafor kanskje?), men det var treffende! Det er jo mennene som skal undertrykkes nå.. Dette synes jeg ikke noe om! Som utdannet massør vet jeg at det er grunnleggende fysiske forskjeller hos menn og kvinner. Og jeg vet at det psykisk sett også er store forskjeller. F.eks. foretrekker jeg mannlige sjefer. Det finnes alltid noen som er litt "utafor boka", men generelt sett er vi fortsatt steinaldermennesker. Mannen jaktet, kvinnen passet barn. Det hadde vært så fint å få dette til å passe inn i det noderne samfunnet. De tradisjonelle kjønnsrollene har jeg faktisk sansen for. Og kjønnskvotering er et ord som gjør meg dårlig. Jeg ville aldri tatt imot en jobb fordi jeg er jente, om en mann var bedre kvalifisert! Dessuten burde ethvert par selv få bestemme selv hvordan rollene skal fordeles, ikke samfunnet.. Den såkalte likestillingen har vippa over..

Skriv en ny kommentar

Camilla Maria Lopes

Camilla Maria Lopes

32, Oslo

Camilla aka Tits McGee fra Stud Show Radio (tidligere Team Alpha Male Radio), beste podcasten noensinne. Jeg lever i en drømmeverden, til tross for at jeg er i 30-årene. Alt kan skje, og verden er full av muligheter. De sier man skal tenke utenfor boksen. Hvilken boks? Instagram : camarilopes

Kategorier

Arkiv

hits